verschil flammkuchendeeg en bladerdeeg plaattaart maken

Plaattaart bakken - zo doe je dat

Van Carlieke - Tante Fanny

Plaattaart maken: wij zijn er gek op! Wij leggen je uit hoe je een plaattaart maakt. Neem een rol Tante Fanny vers bladerdeeg en je kunt er vervolgens alles op doen wat je zelf lekker vindt. Vis, vlees, groenten of kaas, de opties zijn eindeloos! Wij geven je graag wat tips voor het maken van je eigen bladerdeeg plaattaart.

Zo maak je de plaattaart

Als basis voor de plaattaart recepten gebruiken je vers bladerdeeg. Dit vind je vaak in het koelvak van de supermarkt. Dit werkt heel makkelijk en op deze manier zet je een plaattaart supersnel op tafel. Besmeer met een beetje olijfolie, crème fraîche, pesto of iets anders wat je lekker vindt. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper, en verwarm je oven voor op 200 graden.

Vouw de randjes van het deeg een centimeter naar binnen. Beleg met je favoriete toppings (scroll naar beneden voor inspiratie) en bak in ongeveer 20 minuten gaar. Snijd de plaattaart in stukken en serveer met een salade.

Niet te dik beleggen! 

Hoe lekker het ook lijkt, doe niet oneindig veel ingrediënten op de plaattaart. Hierdoor kan het bladerdeeg niet goed rijzen en is de kans groot dat het niet gaar wordt. Zo maak je de lekkerste plaattaart. Kies voor een aantal lekkere ingrediënten die goed bij elkaar passen en wil je er wel meer op doen dan kun je het deeg ook van te voren even blind bakken. Onze favoriet is de vegetarische plaattaart met falafel en kikkererwten.

De toppings

Dan het belangrijkste: de toppings. In principe kun je bijna alles gebruiken wat je maar kunt bedenken, maar om je alvast op weg te helpen hebben we een aantal combinaties om je vingers bij af te likken op een rijtje gezet.

Het Tante Fanny bladerdeeg is 100% plantaardig en dus geschikt voor iedereen die van lekker eten houdt. In een handomdraai zet je ook een vegetarische of plantaardige/ vegan plaattaart op tafel zonder vlees of vis.

Bekijk waar je ons vers bladerdeeg kunt kopen. Geen winkel bij jou in de buurt? Bestel het direct online bij bijvoorbeeld Crisp, zij leveren door heel Nederland.