
Recept: Plaattaart met asperges en geitenkaas

- ca. 25 - 30 min.
- 220⁰ C
- 200⁰ C
- ca. 25 min.
Ingrediënten Gemaakt voor Tante Fanny door Rutger Bakt
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 400 - 500 g witte asperges, snij aan de onderkant 1 cm eraf en schil ze
- 125 g zachte geitenkaas
- 75 g crème fraîche
- 1 el verse peterselie, fijngehakt
- Zout en peper gemalen

Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 220⁰ C boven-/ onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
Kook de asperges in 5 - 10 min. beetgaar.
-
Stap 3
Rol het bladerdeeg met bakpapier af op een bakplaat. Vouw de randjes van het deeg om, zodat er een opstaand randje ontstaat. Prik het midden van het verse bladerdeeg in met een vork.
-
Stap 4
Meng de geitenkaas met de crème fraîche en breng dit op smaak met peper en zout en verse peterselie. Smeer het geitenkaasmengsel op het bladerdeeg en verdeel hierover de asperges.
-
Stap 5
Bak de plaattaart in het midden van de oven in 25 - 30 min. goudbruin af.
-
Stap 6
Bestrooi de plaattaart na het bakken met wat gehakte peterselie en serveer hem direct.
-
Stap 7
Dit recept is gemaakt door Rutger Bakt
Tip: in plaats van witte asperges kun je ook heel goed groene asperges gebruiken.