Zoete pompoentaart Tante Fanny

Zoete pompoentaart

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Beoordelingen
  • ca. 35 - 40 min.
  • 180° C
  • 170° C
  • ca. 30 min.

Ingrediënten voor een taartvorm met een diameter van 24 cm:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
  • 600 g pompoen geschild, ontpit, gesneden in blokjes
  • 1/4 l water
  • 4 eieren
  • 120 g bruine suiker
  • 200 g roomkaas
  • 1 tl gember geschild, fijngehakt
  • 2 el maizena
  • kaneel
  • zout peper
  • boter

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Haal het zanddeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 170° C.

  2. Stap 2

    Vet de taartvorm in met boter, leg het deeg in de vorm en druk het aan.

  3. Stap 3

    Doe wat boter in de pan en fruit de pompoem, kook het vervolgens verder in het water en giet het af.

  4. Stap 4

    Pureer de pompoen en laat het mengsel afkoelen.

  5. Stap 5

    Meng de eieren, suiker, roomkaas, gember, maïzena en kaneel door elkaar.

  6. Stap 6

    Vul de taartvorm en bak hem in 35 - 40 minuten af op 180° C.

Tipp

Tip: meng een pakje roomkaas met een snufje kaneel en kardemom, meng goed en verspreid over de afgewerkte taart zoals op de foto.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.