Pittige strudel met chili concarne - Tante Fanny

Pittige strudel met Chili Con Carne

Rezept bewerten
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Beoordeling

Een strudel past altijd en iedereen vindt het lekker! Dit recept voor vleesliefhebbers is snel en gemakkelijk te bereiden met ingrediënten uit je voorraadkast.

  • ca. 30 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 45 min.

Ingrediënten Voor 1 strudel

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 200 g gehakt
  • 1 chilipeper, fijngesneden
  • 2 tl Olijfolie
  • 200 ml tomatensaus
  • 50 g mais
  • 50 g kidneybonen uit blik, uitgelekt
  • 150 g gekookte rijst, restje van de vorige dag
  • Restje geraspte kaas, om te bestrooien
  • Zout en peper gemalen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Gehakt met chilipeper in een pan met olie goed aanbraden en met zout en peper op smaak brengen. Als het goed gebakken is de tomatensaus, mais en kidneybonen toevoegen en 15 minuten laten garen. Doe na 15 minuten het mengsel in een vergiet en vang het kookvocht op. Hierna 30 minuten goed laten afkoelen.

  2. Stap 2

    Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en haal het deeg ca. 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Chili Con Carne met de rijst mengen en over het bladerdeeg verdelen, hierbij een rand van ca. 4 cm vrijhouden. De randen met het kookvocht bestrijken.

  4. Stap 4

    De uiteinden over het deeg heen vouwen en nogmaals met het vocht bestrijken. Daarna de strudel oprollen en met de naad naar beneden draaien. De strudel bestrijken met het kookvocht en bestrooien met kaas.

  5. Stap 5

    De strudel onderin de oven in ca. 30 min. goudbruin afbakken.

Tipp

Chili Con Carne kun je in grote hoeveelheden maken, de rest kun je goed invriezen.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.