![Rustieke pizza met pompoen - Tante Fanny](https://www.tantefanny.nl/wp-content/uploads/sites/2/2020/09/Kuerbispizza_web_Verena-700x800.jpg)
Recept: pizza pompoen
1 Bewertung
![vegetarisch recept](https://www.tantefanny.nl/wp-content/uploads/sites/2/2015/02/vegetarisches_Rezept-95x95.png)
- 10 - 15 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 pizza:
- 1 Tante Fanny Vers pizzadeeg extra dik 550 g
- 100 ml tomatensaus
- 1 knoflookteentje, gepeld, fijngehakt
- 1 el verse salie, fijngehakt
- 1 el verse rozemarijn, fijngehakt
- 300 g pompoen, geschild, ontpit, in fijn plakken gesneden
- 1 rode ui, gepeld, in dunne ringen gesneden
- 125 g mozzarella in plakjes gesneden
- 4 -5 tl pesto, voor garnering
- Peper en zout, gemalen
Gemaakt met
![Vers pizzadeeg rond - American Style](https://www.tantefanny.nl/wp-content/uploads/sites/2/2022/06/Rond_Pizzadeeg_extra_dik.png)
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen. Het pizzadeeg direct uit de koelkast gebruiken.
-
Stap 2
Tomatensaus mengen met zout, knoflook, salie en rozemarijn.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Met de tomatensaus bestrijken, hierbij 1 cm tot aan de rand vrijlaten. Alle ingrediënten over de pizza verdelen.
-
Stap 4
De pizza in het midden van de oven in 10- 15 min. goudbruin bakken. Na het bakken met pesto garneren.