Blog: stevige kost - Tante Fanny

Bospaddenstoelen

Lekkere stevige kost voor de herfst

Van Tante fanny

Lekker na een frisse boswandeling: stevige kost met bospaddenstoelen

 
De herfst is hét seizoen bij uitstek om je warm aan te kleden en dan een lekkere frisse neus te halen in het bos. Geniet van de prachtige gele, rode en bruine kleuren van de bladeren aan de bomen en snuif de heerlijk frisse bosgeur op. Daar krijg je energie van en het maakt je hoofd leeg. Na zo’n fijne wandeling is het heerlijk opwarmen met zelfgemaakte gerechten van verse herfstproducten. Maak bijvoorbeeld een gerecht met bospaddenstoelen. Die zitten boordevol vezels en zijn dus supergezond. Daarnaast is een gerecht met bospaddenstoelen fijn om bij op te warmen. Met deze stevige kost en de aardse smaken van paddenstoelen zet jij een geweldige maaltijd op tafel.

Wat maak jij met bospaddenstoelen?

 
Verse paddenstoelen zijn heerlijk om mee te koken, maar wat kun je ermee maken? Als je wel wat hulp kunt gebruiken om iets te bedenken, dan helpen wij je graag. Bij ons vind je veel verschillende recepten met bospaddenstoelen. Niet alleen online, maar ook in onze receptenboekjes en seizoenskalenders, die je gemakkelijk kunt downloaden. Veel van onze gerechten zijn niet alleen superlekker, maar ze zijn ook een lust voor het oog. Neem nu bijvoorbeeld onze overheerlijke paddenstoelentaart, die prachtig wordt afgewerkt met een mooi raster en gevuld is met de lekkerste herfstgroenten. Verder wordt deze taart gemaakt met het verse bladerdeeg van Tante Fanny. Dit deeg wordt, net zoals al onze andere deegsoorten, opgerold op bakpapier, zodat je het makkelijk kunt uitrollen en meteen kunt beleggen. Zo wordt het maken van een gerecht, zoals een lekkere paddenstoelen strudel kinderspel.

Kies uit de originele herfstrecepten

 
Behalve de paddenstoelentaart zijn er nog veel meer recepten voor de herfst. Hier zitten ook niet alledaagse recepten bij, zoals de bospaddenstoelenpakketjes met een lekker krokant notenkorstje. Deze pakketjes zijn perfect voor bij het diner, maar ook lekker bij een gezellige herfstborrel met vrienden en familie. Wie laat jij jouw baksels proeven? Met de makkelijk te gebruiken verse deegsoorten van Tante Fanny lukken ze in ieder geval altijd!