Abrikozentaartjes - Tante Fanny

Abrikozentaartjes

Rezept bewerten
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Beoordeling

Gebakken eieren gemaakt van bladerdeeg, hoe werkt dat? De zoete gebakken eieren van bladerdeeg zijn een echte blikvanger op de salontafel met kwark als basis en een halve abrikoos als “eigeel”.  Bekijk de bakvideo.

  • 15 - 20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor 18 stuks:

  • 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 270 g
  • 400 g magere kwark, goed uitgelekt
  • 2 eieren
  • 60 g vanillesuiker
  • 1 blikje abrikozen, gehalveerd (240 g uitlekgewicht), uitgelekt
  • optioneel: 100 g abrikozenjam

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.

  2. Stap 2

    De eieren splitsen in eiwit en eigeel. Kwark met het eigeel en vanillesuiker mengen.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en dun met eiwit besprenkelen.

  4. Stap 4

    Het deeg met een pizzasnijder in 18 gelijke stukken snijden. (3 rijen in de lengte en 6 rijen in de breedte).

  5. Stap 5

    Met een ijsschep 18 bolletjes maken van het kwak mengsel en op ieder midden van een deegstuk 1 bolletjes leggen. Over elk bolletje een gehalveerde abrikoos met de bolle zijde naar boven leggen.

  6. Stap 6

    Bak de abrikozentaartjes in het midden van de oven in 15 - 20 min. knapperig en goudbruin.

  7. Stap 7

    Optioneel: meng de abrikozenjam met 2 eetlepels water en strijk dit mengsel net na het bakken over de bolle kant van de abrikozen.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.