Pompoenflammkuchen - Tante Fanny

Recept: pompoenflammkuchen

met paddenstoelen
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
6 Bewertungen
  • 15 - 20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor  1 flammkuchen:

  • 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 150 g roomkaas
  • 1/2 bosje peterselie, grof gesneden
  • 150 g Hokkaido pompoen, ontpit, geschilt en grof geraspt
  • 2 middelgrote portobello's, in dunne plakken gesneden
  • 12 walnoten, grof gehakt
  • 2 takjes thijm, grof gehakt
  • 2 el walnootolie
  • Zout en peper gemalen
Pompoenflammkuchen -stappenplan - Tante Fanny

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220 ° C boven-onderwarmte en verwerk het deeg rechtstreeks uit de koelkast.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en de rand ca. 1 cm naar binnen vouwen en aandrukken.

  3. Stap 3

    Roomkaas met peterselie en pompoen doorroeren en met zout en peper op smaak brengen.

  4. Stap 4

    Smeer de bodem in met het roomkaasmengsel. Verdeel hierover de portobello en besprenkel de walnootolie hierover. Strooi de thijm en de walnoten erover.

  5. Stap 5

    Bak onderin de oven gedurende 15 - 20 min. krokant.

Tip

Als je wilt kun je kappertjes gebruiken in plaats van ansjovis.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.