Voorjaarstaart met kalfsvlees en eieren - Pasen - Tante Fanny

Recept: Voorjaarquiche met kalfsvlees

en eieren
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4.5 / 5
2 Bewertungen
  • ca. 40 min.
  • 180° C
  • 170° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor 1 quiche:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 500 g kalfsgehakt
  • 2 uien, fijngehakt
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 100 g champignons in plakjes gesneden
  • 5 eieren, gekookt en gehalveerd
  • 4 eieren
  • 200 ml verse slagroom
  • Zout en peper gemalen
  • 1 el boter om te bakken
  • Wat verse basilicum blaadjes

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast.

  2. Stap 2

    Doe de boter in een pan en bak hierin de ui, knoflook en champignons. Bak dit tot de ui zacht wordt. Doe het gehakt erbij. Indien er veel vocht vrij komt dan afgieten. Breng op smaak met peper en zout en laat het mengsel afkoelen.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en met het bakpapier in de quichevorm leggen. Met het overhangende deeg de rand versterken. Het mengsel over de deegbodem verdelen. Leg hier de gehalveerde eieren op met het eigeel naar boven.

  4. Stap 4

    Mix de rauwe eieren met de room en breng op smaak met peper en zout. Giet dit mengsel over de vulling.

  5. Stap 5

    Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin. Na het bakken met basilicum bestrooien.

Tip

Vervang het kalfsgehakt door runder, kip of vegetarisch gehakt.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.