pizza met perzik recept

Recept: Vegan pizza met gerookte tofu, perzik en rucola

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
Gek-op-Pizza_label

Deze zomer veranderen we in een bbq pizza party! Dus heb jij een gas-, electrische-, of houtskoolbarbecue? Kijk dan snel verder en leer hoe je de lekkerste pizza op de barbecue klaarmaakt: BBQ recepten, tips & tricks.

  • ca. 20 Min.
  • ca. 15 min.

Ingrediënten voor 1 vegan pizza met gerookte tofu, perzik en rucola:    

  • 1 rol Tante Fanny Vers Spelt Pizzadeeg 400 g
  • 150 g tomaten saus
  • 100 g vegan geraspte kaas
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 80 g gerookte tofu in blokjes
  • 1/2 perzik, in dunne partjes
  • 1 handvol verse rucola
  • zwarte peper, grof gemalen
  • olijfolie om te besprenkelen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Bereid de barbecue voor volgens de instructies . Pizzasteen op de grill leggen, deksel sluiten en de barbecue voorverwarmen gedurende 15 minuten tot 200°C.

  2. Stap 2

    Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op een omgekeerde bakplaat en knip het overtollige bakpapier af. Zorg ervoor dat je onze temperatuur specificaties volgt, zodat het bakpapier niet kan verbranden.

  3. Stap 3

    Verdeel de tomatensaus over het deeg en laat rondom een rand van 1 cm vrij.

  4. Stap 4

    Top de saus met vegan geraspte kaas, uienringen, gerookte tofu en perzik.

  5. Stap 5

    Leg het deeg met behulp van de bakplaat of een pizzaschep op de pizzasteen, sluit het deksel en zet de ventilator schuif helemaal open.

  6. Stap 6

    Bak de pizza in ongeveer 20 minuten goudbruin en bestrooi met rucola en zwarte peper en besprenkel met een beetje olijfolie.

Tip

In plaats van perzik kun je ook nectarine gebruiken of een ander fruitsoort naar eigen smaak!

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.