Bladerdeeg croissantjes
- 13 - 15 min.
- 220° C
- 210° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
voor 16 croisantjes:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- Een klein potje jam naar eigen smaak
- Een handje hazelnoten
- Verse munt
- 1 losgeklopt ei voor het bestrijken
- 100 g chocolade
Bereidingswijze
-
Stap 1
Haal het bladerdeeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 220° C.
-
Stap 2
Rol het deeg op het meegerolde bakpapier direct af op het bakblik.
-
Stap 3
Snij het deeg in lengte door het midden en snij per helft 8 driehoeken uit het deeg.
-
Stap 4
Rooster in een paar minuten de hazelnoten in een pan en wrijf ze door een theedoek om het velletje eraf te halen. Hak de noten daarna in grove stukken.
-
Stap 5
Leg wat jam, hazelnoten en een blaadje munt op de brede zijde van het deeg en rol het deeg af naar het smalste punt.
-
Stap 6
Buig daarna de hoeken iets naar binnen en bestrijk het deeg met het losgeklopte ei.
-
Stap 7
Bak de croissantjes in 13-15 minuten in het midden van de oven goudbruin. Laat afkoelen.
-
Stap 8
Voor de chocoladeglazuur, de chocolade op laag vuur laten smelten. De afgebakken croissants kunnen met de chocolade gedecoreerd worden.