Bladerdeeg Croissant Tante Fanny

Bladerdeeg croissantjes

Zoet
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
vegetarisch recept
  • 13 - 15 min.
  • 220° C
  • 210° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten:

voor 16 croisantjes:

Bij vers gebakken bladerdeeg croissantjes tast iedereen graag toe. Wij laten je een wat andere variant zien met jam, noten en mint. De frisse mint geeft een heel bijzonder aroma aan het deeg.

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Haal het bladerdeeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 220° C.

  2. Stap 2

    Rol het deeg op het meegerolde bakpapier direct af op het bakblik.

  3. Stap 3

    Snij het deeg in lengte door het midden en snij per helft 8 driehoeken uit het deeg.

  4. Stap 4

    Rooster in een paar minuten de hazelnoten in een pan en wrijf ze door een theedoek om het velletje eraf te halen. Hak de noten daarna in grove stukken.

  5. Stap 5

    Leg wat jam, hazelnoten en een blaadje munt op de brede zijde van het deeg en rol het deeg af naar het smalste punt.

  6. Stap 6

    Buig daarna de hoeken iets naar binnen en bestrijk het deeg met het losgeklopte ei.

  7. Stap 7

    Bak de croissantjes in 13-15 minuten in het midden van de oven goudbruin. Laat afkoelen.

  8. Stap 8

    Voor de chocoladeglazuur, de chocolade op laag vuur laten smelten. De afgebakken croissants kunnen met de chocolade gedecoreerd worden.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.