rabarbertaart

Recept: Rabarbertaart met havermoutkruimels

0 / 5
(0 Beoordelingen)
logo vega
  • ca. 35 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 40 min.

Ingrediënten Voor 1 taart van Ø28 cm

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 60 g bloem
  • 60 g grove havermoutvlokken
  • 150 g kristalsuiker
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl sinaasappelschil, geraspt
  • 75 g boter, zacht
  • 500 g rabarber, geschilt, in 1 cm brede stukjes gesneden
  • 4 lange vingers of biscuit, fijn gemalen
rabarbertaart

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De oven op 200⁰ C boven-/ onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.

  2. Stap 2

    Voor de kruimels de bloem, havermoutvlokken, kristalsuiker, kaneel en de rasp van de sinaasappelschil goed vermengen. Boter erbij doen en dan met handen door elkaar kneden en in de koelkast plaatsen.

  3. Stap 3

    Vermeng de rabarber met de rest van de suiker, laat dit 30 min. rusten en giet daarna het overtollige water af.

  4. Stap 4

    Het deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen, in de taartvorm leggen en met het uitstekende deeg de randen versterken door ze aan te drukken.

  5. Stap 5

    Verdeel de gemalen lange vingers over de bodem en leg de rabarber hier bovenop. Verdeel daarover de deegkruimels.

  6. Stap 6

    De taart onderin de oven in ca. 35 min. goudbruin bakken.

  7. Stap 7

    Daarna de taart met poedersuiker bestuiven.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.