Filodeeg plaattaart met prei, ham en kaas - Tante Fanny vers Filo-& Strudeldeeg

Filodeeg plaattaart met prei, ham en kaas

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
3 Beoordelingen
  • ca. 30 min.
  • 180° C
  • 170° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor 1 plaattaart

  • 1 pakje Tante Fanny Filo-& Strudeldeeg 120 g
  • 1 prei in plakjes gesneden
  • 200 g hamreepjes
  • 50 g geraspte kaas
  • 100 g cherrytomaatjes gehalveerd
  • 125 g crème fraîche
  • 3 eidooiers
  • Zout en peper gemalen
  • Een beetje boter om te bestrijken

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 180° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    De prei in heet water blancheren (beetgaar koken).

  3. Stap 3

    Crème fraîche met eidooiers en kaas mengen en op smaak brengen met peper en zout.

  4. Stap 4

    De deegvellen 1 voor 1 met gesmolten boter insmeren en in een met bakpapier belegd bakblik (rechthoekig) leggen.

  5. Stap 5

    Ham, prei en tomaatjes over het deeg verdelen en met het crème fraîche- mengsel overgieten. Het overhangende deeg over de vulling heen slaan.

  6. Stap 6

    Bak de plaattaart in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.