Bladerdeegpakketjes met gegrilde groenten
2 Bewertungen
- ca. 30 min.
- 200⁰ C
- 180⁰ C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 12 stuks aan bladerdeeghapjes:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 3 zoete aardappelen
- 3 winterpenen
- 3 pastinaken
- rasp van een citroenschil
- sap van een citroen
- zout
- Peper
- 2-3 verse takjes salie of komijn, fijn gehakt
- 2-3 verse takjes tijm, fijn gehakt
- 3 el honing
- 1 teen knoflook, fijn gehakt
- 1 ei, geklutst
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200⁰ C. (heteluchtoven 180⁰ C).
-
Stap 2
Snijd de groenten in lange, gelijkmatige dunne repen (batonettes) van 10 cm lang.
-
Stap 3
Meng de groenten met de kruiden, citroenrasp en -sap, knoflook en zout en peper.
-
Stap 4
Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de honing. Rooster de groenten gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven. Laat hierna iets afkoelen.
-
Stap 5
Wikkel de groenten in bladerdeeg en bestrijk deze met ei. Bak dit gedurende 15-18 minuten in de oven goudbruin.