Gek op Pizza - Tante Fanny vers pizzadeeg op rol - Waar te koop

Recept: Pizza met roomsaus, bacon en mozzarella

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4.5 / 5
2 Bewertungen
Gek-op-Pizza_label
  • 15-20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 10 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
  • Voor de saus:

    • 1 el boter
    • 1,5 el bloem
    • 175 ml halvolle melk
    • 1/2 knoflookteen, fijngehakt
    • 25 g geraspte Parmezaanse kaas
    • zout en peper naar smaak
    • Voor de topping:

      • 8 plakjes bacon
      • 1/2 bol mozzarella, in stukken gescheurd
      • 1/2 zakje geraspte pizzakaas
      • 75 g rucola
      • 1/2 citroen, het sap
      • een beetje olijfolie
      • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen.

  2. Stap 2

    Smelt de boter in een steelpan, fruit hierin de knoflook 30-60 seconden. Let erop dat deze niet verbrand.

  3. Stap 3

    Voeg de bloem toe en bak dit 1 min.

  4. Stap 4

    Voeg de melk langzaam toe terwijl je klopt. Als het mengsel dikker(saus dikte) wordt de Italiaanse kruiden en de Parmezaanse kaas erdoor kloppen. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.

  5. Stap 5

    Het deeg direct uit de koelkast verwerken. Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op het bakblik uitrollen. Vouw de hoeken van het deeg onder de pizza. Zo krijg je een mooie robuuste uitstraling.

  6. Stap 6

    Smeer het deeg in met de saus. Verdeel hierover de bacon, mozzarella en de geraspte kaas.

  7. Stap 7

    Bak onderin de oven in 15-20 minuten goudbruin.

  8. Stap 8

    Als de pizza uit de oven komt kun je de rucola salade aanmaken. Meng de rucola met het citroensap en wat olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Garneer de pizza met de salade en serveer.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.