Appel en puddingflappen - Tante Fanny

Recept: Appel en puddingflappen

0 / 5
(0 Beoordelingen)
vega logo
  • 12 - 15 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 20 min.
  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 2 appels, geschild en in blokjes gesneden
  • 1/2 citroen, sap uitgeperst
  • 50 g suiker
  • snufje kaneel
  • 1/2 zakje vanille puddingpoeder
  • 25 ml appelsap
  • 1 el Rum
  • 1 ei, geklutst, om te bestrijken

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.

  2. Stap 2

    Appel met citroensap, suiker en kaneel mengen en 5 min. laten staan. Puddingpoeder met appelsap gladroeren en door het appelmengsel roeren. Kort verwarmen, beetje rum toevoegen en laten afkoelen.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen. Het deeg eenmaal in de lengte en tweemaal in de breedte doorsnijden, zodat er 6 gelijke stukken ontstaan. De bovenste helft met een mes of rasterroller insnijden.

  4. Stap 4

    Op de onderste deeghelften 2 el appelmengsel leggen. De ingesneden kant met ei bestrijken, eroverheen slaan en stevig vastdrukken.

  5. Stap 5

    De bovenste hoeken voorzichtig naar elkaar toe leggen, beetje vastdrukken en de flappen nog een keer met ei bestrijken.

  6. Stap 6

    In het midden van de oven in 12 - 15 min. goudbruin bakken.

Tipp

Lekker met vanillesaus of ijs.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.