Rabarber strudel - Tante Fanny

Rabarberstrudel

met pudding
5 / 5
(1 Beoordeling)
  • ca. 30 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Voor 1 stuk:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 250 g roomkaas naturel
  • 100 g suiker, klein beetje overhouden voor decoratie
  • 1 pakje vanillepuddingpoeder
  • 1 ei, eiwit en dooier gescheiden
  • 5 sneetjes toastbrood, in kleine blokjes gesneden
  • 300 g rabarber, geschild, in stukjes van 1 cm gesneden

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 200° C boven-/en onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Roomkaas met suiker, puddingpoeder en de eidooier gladroeren. Toastbrood en rabarberstukjes toevoegen en alles met elkaar mengen.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen op een bakplaat. Snij een strook van 10 cm breed in de lengte af. Dit stuk gebruiken voor de rasterroller.

  4. Stap 4

    Verdeel de vulling over het breedste stuk, houd daarbij aan alle kanten ca. 2 cm tot aan de randen vrij. De randen met het eiwit bestrijken, leg het andere stuk deeg nu over de vulling en druk het aan de randen goed aan (Dit stuk bewerken met de rasterroller of naar eigen idee met een scherp mes decoreren).

  5. Stap 5

    De bovenkant van het deeg insmeren met eiwit en met de rest van de suiker bestrooien.

  6. Stap 6

    Strudel onderin de oven in ca. 30 min. goudbruin bakken.

Tipp

Als je geen rasterroller hebt kun je het deeg ook als een raster met een scherp mes insnijden. Vanilleijs is heel lekker bij deze strudel.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.