Pompoentaart met ricotta_web

Recept: Pompoentaart met ricotta

en feta
0 / 5
(0 Beoordelingen)
vega logo
  • ca. 35 min.
  • 200⁰ C
  • 180⁰ C
  • ca. 40 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 500 g pompoen, in blokjes gesneden
  • Olijfolie
  • 2 tl tijm, blaadjes
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 125 g ricotta
  • 100 g yoghurt, Grieks of Bulgaars
  • 3 eieren
  • Peper en zout, gemalen
  • boter, om in te vetten
  • 6 el feta, verkruimeld
  • 2 el pompoenpitten, geroosterd
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De oven op 200⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.

  2. Stap 2

    De blokjes pompoen in een bakblik besprenkelen met wat olijfolie en tijm en ca. 30 min. in de oven bakken.

  3. Stap 3

    De rode ui in olijfolie voor ca. 10 min. bakken tot deze zacht is.

  4. Stap 4

    De ricotta, yoghurt en eieren mengen en op smaak brengen met peper en zout.

  5. Stap 5

    Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen.

  6. Stap 6

    De pompoenblokjes en rode ui hierover verdelen en het eimengsel eroverheen schenken.

  7. Stap 7

    De feta over de taart verdelen.

  8. Stap 8

    De taart onderin de oven in 30-40 min. goudbruin bakken.

  9. Stap 9

    De geroosterde pitten 15 min. voor einde van de baktijd toevoegen.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.