lente plaattaart met courgette en doperwten

Recept: Lente plaattaart met courgette

en doperwten
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen

Een frisse lente plaattaart met courgette en doperwten maak je in een handomdraai met ons verse bladerdeeg op rol. Even uitrollen, besmeren met heksn’kaas en beleggen met lekkere voorjaarsgroenten. Door de mozzarella krijgt hij een mooi goudbruin kleurtje. Dat wordt smullen!

Dit gerecht is niet alleen supereenvoudig, maar een echt aanvulling dit voorjaar. Zeker wanneer je gek bent op groene groente en in het voorjaar makkelijk en snel iets met meer groenten op tafel wilt zetten. Geniet van de veelzijdigheid van de groene groente in combinatie met ons verse, kant-en-klare, deeg.

  • ca 15-20 min
  • 200° C
  • 180° C
  • ca 15 min.

Ingrediënten Voor 1 plaattaart met courgette en doperwten:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Haal het bladerdeeg alvast uit de koelkast, zodat het op temperatuur kan komen.

  2. Stap 2

    Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Kerf 1 cm van de rand in met de achterkant van een mes, (snijd het dus niet helemaal door, maar maak een afdruk). Hierdoor gaan de randjes straks heel mooi omhoog staan. Besmeer het bladerdeeg met de heks’nkaas.

  3. Stap 3

    Verdeel de plakken courgette en doperwten over het bladerdeeg en verdeel de mozzarella erover. Breng op smaak met peper en zout. Zet de plaattaart in het midden van de oven en bak deze in 20 tot 25 minuten goudbruin. Als de bladerdeegtaart tussentijds te donker wordt, dek je deze af met aluminiumfolie.

Tip

Je kunt in plaats van mozzarella ook een andere kaassoort gebruiken, zoals feta of oude geraspte kaas.

Perfect om samen te delen

Gezellig samen eten is een van de meest geliefde tradities, vooral wanneer het gerecht zo gemakkelijk en lekker is als deze lente plaattaart met courgette en doperwten. Terwijl de plaattaart in de oven staat te bakken, kunnen jullie genieten van elkaars gezelschap en het lekkere weer. Pak alvast een drankje, ga in het zonnetje zitten en klets gezellig bij over afgelopen week.

Gemakkelijk plaattaart met courgette maken met Tante Fanny

Met Tante Fanny’s deeg als basis voor deze plaattaart, hoef je je geen zorgen te maken over het tijdrovende proces van het maken van deeg vanaf nul. Het verse bladerdeeg van Tante Fanny zorgt voor een knapperige, smaakvolle bodem die goed samengaat met de heks’nkaas en de lentegroenten. Ga je lekker lunchen met vrienden of organiseer je een familiediner, deze plaattaart met courgette en doperwten kun je maken voor elke gelegenheid! Dus nodig je geliefden uit, schuif gezellig aan tafel en geniet samen van deze verrukkelijke Lente plaattaart met courgette en doperwten.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.