
Recept: Lente plaattaart met courgette
Een frisse lente plaattaart met courgette en doperwten maak je in een handomdraai met ons verse bladerdeeg op rol. Even uitrollen, besmeren met heksn’kaas en beleggen met lekkere voorjaarsgroenten. Door de mozzarella krijgt hij een mooi goudbruin kleurtje. Dat wordt smullen!
Dit gerecht is niet alleen supereenvoudig, maar een echt aanvulling dit voorjaar. Zeker wanneer je gek bent op groene groente en in het voorjaar makkelijk en snel iets met meer groenten op tafel wilt zetten. Geniet van de veelzijdigheid van de groene groente in combinatie met ons verse, kant-en-klare, deeg.
- ca 15-20 min
- 200° C
- 180° C
- ca 15 min.
Ingrediënten Voor 1 plaattaart met courgette en doperwten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 1 courgette, in dunne plakken
- 75 g doperwten, vers of ontdooid
- 200 g heks'nkaas
- 1 bol bol mozzarella, in kleine stukken
- Zout en peper gemalen

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Haal het bladerdeeg alvast uit de koelkast, zodat het op temperatuur kan komen.
-
Stap 2
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Kerf 1 cm van de rand in met de achterkant van een mes, (snijd het dus niet helemaal door, maar maak een afdruk). Hierdoor gaan de randjes straks heel mooi omhoog staan. Besmeer het bladerdeeg met de heks’nkaas.
-
Stap 3
Verdeel de plakken courgette en doperwten over het bladerdeeg en verdeel de mozzarella erover. Breng op smaak met peper en zout. Zet de plaattaart in het midden van de oven en bak deze in 20 tot 25 minuten goudbruin. Als de bladerdeegtaart tussentijds te donker wordt, dek je deze af met aluminiumfolie.
Je kunt in plaats van mozzarella ook een andere kaassoort gebruiken, zoals feta of oude geraspte kaas.