Recept: Feestelijke appelstrudel met cranberry & kruimelvulling - Tante Fanny

Recept: Appelstrudel met cranberry

en kruimelvulling
4.8 / 5
(6 Beoordelingen)
vegan label
  • 25-30 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Voor 1 strudel:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 3 appels, geschild en in plakjes gesneden
  • 1 el kaneel
  • 200 g rietsuiker
  • 75 g gedroogde cranberry's
  • 1 biologische citroen, de rasp
  • 1 eidooier, geklutst
  • Poedersuiker om te bestrooien
  • Kruimelvulling

    • 25 g roomboter, koud
    • 25 g suiker
    • 40 g bloem
    • 1/4 tl citroensap
    • Snufje zout

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De oven op 200° C boven-/ onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Rol het deeg met het meegerolde bakpapier direct uit op de bakplaat met de smalle kant naar boven.

  3. Stap 3

    Bestrooi het deeg, alleen in het midden, met de helft van de rietsuiker en de kaneel.

  4. Stap 4

    Leg hierop de appel tegen elkaar aan. Verdeel de gedroogde cranberry's, citroensap en rietsuiker (houd 1 tl rietsuiker over) over de appel.

  5. Stap 5

    Maak een kruimeldeeg van de boter, bloem, suiker, citroensap en zout. Verdeel deze kruimels over de vulling van de strudel.

  6. Stap 6

    Bestrijk het deeg, om de vulling heen, met ei en vouw het deeg over de vulling heen dicht, druk dit goed aan. Bestrijk de bovenkant van de strudel met ei en strooi de rietsuiker erover.

  7. Stap 7

    Bak de strudel in 25 - 30 min. af tot hij goudbruin kleurt

  8. Stap 8

    Betrooi de strudel, net voor het serveren, met de poedersuiker.

Tipp

Snijd de plaattaart in hapjes om ze te serveren op een borrelplank.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.