Appels
            - ca. 15 min.
 - 220 ° C
 - 190° C
 - ca 20 - 25 min.
 
Ingrediënten:
voor 5 kleine appels in een jasje:
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
 - 5 kleine zurige appels
 - 100 g geraspte noten
 - 2 eetlepels rozijnen
 - 2 eetlepels poedersuiker
 - 1 snufje kaneel
 - 1 scheut rum
 - 1 ei om te bestrijken
 
                            Bereidingswijze
- 
            Stap 1
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200° C.
 - 
            Stap 2
Meng de noten, de rum en de suiker goed door elkaar.
 - 
            Stap 3
Schil de appels en haal het klokhuis er uit.
 - 
            Stap 4
Vul de gaten waar het klokhuis zat met het mengsel van de rum, rozijnen en de suiker.
 - 
            Stap 5
Rol de bladerdegen uit. Snijdt van het ene deeg 5 vierkanten van 7 cm x 7 cm en van het andere deeg 5 vierkanten van 12 cm x 12 cm.
 - 
            Stap 6
Zet op ieder vierkant van 7 cm x 7cm een appel in het midden. Leg hier overheen een vierkant van 12 cm x 12 cm en druk de randen dicht met een vork.
 - 
            Stap 7
Bestrijk de appelpakketjes met een losgeklopt ei.
 - 
            Stap 8
Zet de appelpakketjes op het meegerolde bakpapier op een bakplaat en bak ze 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
 
Tip: laat ze even afkoelen voordat u ze serveert…