Appelstrudel Tante Fanny

Appelstrudel

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4 / 5
18 Bewertungen
vegetarisch recept
  • 220° C, 25 min. daarna 5 min. op 180°
  • 200° C
  • ca. 30 min.

Ingrediënten:

voor 6 porties:

  • 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
  • 450 g Goudreinetten
  • Sap van een halve citroen
  • 2 eetlepers rum
  • 100 g paneermeel, gebakken in boter
  • 100 g kristalsuiker fijn
  • 50 g rozijnen
  • 1 snufje kaneel
  • klontje boter, gesmolten

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Stap 2

    Haal het bladerdeeg 10 min voor bereiding uit de koelkast.

  3. Stap 3

    Schil de appels en snijdt er dunne schijven van.

  4. Stap 4

    Besprenkel de appel met citroensap.

  5. Stap 5

    Rol het bladerdeeg af op het meegerolde bakpapier op het bakplaat.

  6. Stap 6

    Bestrooi het deeg met de in boter gebakken paneermeel.

  7. Stap 7

    Verdeel de appels over het middelste deel (1/3 deel) van het deeg.

  8. Stap 8

    Strooi de rozijnen (vooraf eventueel in de rum geweekt), kaneel en kristalsuiker hier overheen.

  9. Stap 9

    Rol het deeg met behulp van het bakpapier op.

  10. Stap 10

    Leg de strudel op de bakplaat en bestrijk hem met gesmolten boter.

  11. Stap 11

    Bak de strudel 30 minuten in het midden van de oven goudbruin.

  12. Stap 12

    Bestrooi hem voor het serveren met poedersuiker.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.