
Appelstrudel
18 Bewertungen

- 220° C, 25 min. daarna 5 min. op 180°
- 200° C
- ca. 30 min.
Ingrediënten:
voor 6 porties:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 450 g Goudreinetten
- Sap van een halve citroen
- 2 eetlepers rum
- 100 g paneermeel, gebakken in boter
- 100 g kristalsuiker fijn
- 50 g rozijnen
- 1 snufje kaneel
- klontje boter, gesmolten
Gemaakt met

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Stap 2
Haal het bladerdeeg 10 min voor bereiding uit de koelkast.
-
Stap 3
Schil de appels en snijdt er dunne schijven van.
-
Stap 4
Besprenkel de appel met citroensap.
-
Stap 5
Rol het bladerdeeg af op het meegerolde bakpapier op het bakplaat.
-
Stap 6
Bestrooi het deeg met de in boter gebakken paneermeel.
-
Stap 7
Verdeel de appels over het middelste deel (1/3 deel) van het deeg.
-
Stap 8
Strooi de rozijnen (vooraf eventueel in de rum geweekt), kaneel en kristalsuiker hier overheen.
-
Stap 9
Rol het deeg met behulp van het bakpapier op.
-
Stap 10
Leg de strudel op de bakplaat en bestrijk hem met gesmolten boter.
-
Stap 11
Bak de strudel 30 minuten in het midden van de oven goudbruin.
-
Stap 12
Bestrooi hem voor het serveren met poedersuiker.