Bladerdeegpakketjes met asperges - Tante Fanny

Asperge pakketjes

met rauwe ham
3.8 / 5
(4 Beoordelingen)
  • 15 min.
  • 210° C
  • 190° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor 6 stuks

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 6 plakjes rauwe ham
  • 12 groene asperges, geschild en gehalveerd
  • 12 witte asperges, geschild,voorgekookt en gehalveerd
  • 1 knoflookteentje, fijngehakt
  • 150 g crème fraîche
  • 1 ei om te bestrijken, geklutst
  • 1 mspt nootmuskaat, gerapst
  • Zout en peper gemalen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven op 210° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.

  2. Stap 2

    Crème fraîche met knoflook, nootmuskaat, peper en zout op smaak brengen.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en het deeg in 6 gelijke stukken verdelen. Snijd het deeg 1 keer aan de lengte en in keer aan de breedte (met elkaar verbonden) op ca. 1 cm van de rand in. (zie afbeelding).

  4. Stap 4

    Verdeel 1 el crème fraîche over het deeg. Omhul 2 groene en 2 witte asperges met ham en leg dit op de crème fraîche in het midden van de rechthoek.

  5. Stap 5

    De beiden deeghoeken naar elkaar toe vouwen en over elkaar heen licht aandrukken. Het deeg met ei bestrijken.

  6. Stap 6

    De pakketjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin bakken.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.