bladerdeeg cocktailworstjes

Bladerdeeghapjes met cocktailworstjes

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
3 / 5
2 Bewertungen

Op zoek naar een eenvoudig, maar heerlijk hapje dat gegarandeerd in de smaak valt bij jong en oud? Probeer dan deze bladerdeeghapjes met cocktailworstjes, een perfecte combinatie van knapperig bladerdeeg en sappige worstjes. Dit recept is ideaal voor feestjes, borrels of als een lekkere snack tijdens een gezellige filmavond. Met slechts een paar ingrediënten creëer je in een handomdraai deze smakelijke snack. Bovendien is dit bladerdeeg cocktailworstjes recept eenvoudig aan te passen naar eigen voorkeur, bijvoorbeeld door te experimenteren met verschillende soorten worstjes of dips. Laten we beginnen met het bereiden van deze heerlijke bladerdeeghapjes!

 • ca. 15 min.
 • 180° C
 • 170° C
 • ca. 15 min.

Ingrediënten:

voor ca. 28 stuks:

Bereidingswijze

 1. Stap 1

  Verwarm de oven voor op 180° C boven-/onderwarmte. Dit zorgt ervoor dat de bladerdeeghapjes gelijkmatig bakken en een mooie goudbruine kleur krijgen.

 2. Stap 2

  Rol het Tante Fanny Vers Bladerdeeg uit en snijd het in 28 vierkantjes van ongeveer 6x6 cm. Deze grootte is ideaal voor het omwikkelen van de cocktailworstjes.

 3. Stap 3

  Leg elk worstje schuin op een stukje deeg. Vouw de hoekjes van het deeg naar binnen over het worstje en druk ze stevig op elkaar. Zorg ervoor dat het worstje goed ingepakt is, zodat het deeg tijdens het bakken niet loslaat.

 4. Stap 4

  Bestrijk de bovenkant van de ingepakte worstjes lichtjes met eigeel. Dit geeft de hapjes een mooie gouden glans na het bakken. Bak de bladerdeeghapjes vervolgens in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.

Tip

Bestrijk de bovenkant van de ingepakte bladerdeeg cocktailworstjes lichtjes met eigeel. Dit geeft de hapjes een mooie gouden glans na het bakken. Bak de bladerdeeghapjes vervolgens in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.