Recept: knapperige spinaziesterren met kwartelei - Tante Fanny

Recept: knapperige spinaziesterren met ei

4 / 5
(1 Beoordeling)
  • ca. 20 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Voor 6 sterren:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 200 g verse bladspinazie, gewassen
  • 4 radijsjes, in fijne plakjes gesneden
  • 6 kwarteleitjes of kleine eieren
  • 1 ei, geklutst, om te bestrijken
  • Zout en peper gemalen
  • Een scheutje azijn
  • 1 Scheutje olie, om te bakken

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Knoflook in olie licht bakken ca. 3 minuten, spinazie toevoegen en kort meegaren tot het geslonken is. Met zout en peper op smaak brengen en laten afkoelen.

  3. Stap 3

    Bladerdeeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en in 6 gelijke stukken snijden. De twee tegenoverliggende hoeken ca. 5 cm van de rand insnijden.

  4. Stap 4

    De uitgesneden hoeken met ei bestrijken en over de tegenovergestelde hoek heenslaan en aandrukken.

  5. Stap 5

    Spinazie in het midden van de sterren leggen. De deegranden met ei bestrijken.

  6. Stap 6

    De spinaziesterren in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin bakken. 5 minuten voor het einde een in iedere op de spinazie, een (kwartel)eitje breken, zorg dat de dooier heel blijft. Zet het weer terug in de oven voor de laatste 5 minuten.

  7. Stap 7

    Marineer de plakjes radijs met een beetje azijn en zout en verdeel ze na het bakken over de sterren.

Tipp

Tip: in plaats van de eitjes op het laatst toe te voegen kun je ook 3 gekookte eieren fijn snijden en mengen met de spinazie.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.