Flammkuchen hapjes

Recept: Flammkuchen hapjes

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
  • 13 - 18 min.
  • 220° C
  • 205° C
  • ca. 25 min.

Ingrediënten Gemaakt voor Tante Fanny door Rutger Bakt

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 125 ml crème fraîche
  • Traditionele flammkuchen

    • 40 g spekblokjes, gerookt
    • 1/2 ui, in stukjes gesneden
    • Peper, gemalen
    • Vegetarische flammkuchen

      • 1/2 rode puntpaprika, in stukjes gesneden
      • 1/2 rode ui, in stukjes gesneden
      • 40 g feta, verbrokkeld
      • Peper, gemalen
      • Italiaanse Flammkuchen

        • 1/2 rode ui in dunne ringen gesneden
        • 4 plakjes Parmaham
        • Handje rucola
        • 2 el Parmezaans kaas, geraspt
        • Verrassende Flammkuchen

          • 1/2 rode biet (voorgekookt), in dunne plakjes geraspt met een kaasschaaf
          • 40 g Gorgonzola, verbrokkeld
          • 2-3 takjes verse tijm, blaadjes eraf geritst
          • Peper, gemalen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220⁰ C boven-/ onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen. Snijdt het deeg in 16 kleine rechthoekjes. (met pizzaroller). Besmeer ieder stukje met crème fraîche.

  3. Stap 3

    Traditionele flammkuchen: leg de spek en ui op het met crème fraîche besmeerde deeg. Maal er tot slot wat peper over.

  4. Stap 4

    Vegetarisch: verdeel rode puntpaprika en rode ui over het met crème fraîche besmeerde deeg en verkruimel de feta erover. Bestrooi met wat peper en garneer de flammkuchen na het bakken met wat rucola.

  5. Stap 5

    Italiaans: leg op de crème fraîche besmeerde bodem rode ui en bestrooi met wat peper. Bak de flammkuchen af. Beleg de flammkuchen na het bakken met een plakje parmaham, wat rucola en wat vlokken Parmezaanse kaas.

  6. Stap 6

    Verrassend: verdeel over de met crème fraîche besmeerde bodem wat schijfjes gekookte rode biet (makkelijk met de kaasschaaf te maken) en verkruimel de gorgonzola erover. Bestrooi met wat verse tijm en peper.

  7. Stap 7

    Bak de mini flammkuchen in ca. 15 minuten goudbruin en serveer ze direct na het bakken.

Tip

Bron: Rutger bakt voor Tante Fanny

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.