Bladerdeegster Tante Fanny

Bladerdeegsterren

met kersenjam
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung
vegetarisch recept
  • ca. 25 min.
  • 190° C
  • 180° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten:

  • 2 rollen Tante Fanny bladerdeeg 270 g
  • 150 g kersenjam
  • 70 g kokosrasp
  • 1 ei om te bestrijken
  • Poedersuiker voor de versiering
Bladerdeegsterren

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 190⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.

  2. Stap 2

    Rol 1 deeg op het meegerolde bakpapier uit op een bakblik. De kersenjam over een het deeg uitsmeren en de kokosrasp erover verdelen. Het andere deeg uitrollen, over het ingesmeerde deeg leggen en het bakpapier verwijderen.

  3. Stap 3

    Druk met behulp van een kom (Ø ca. 24 cm) in het midden een cirkel uit het deeg. Met een kleinere kom (Ø ca. 7 cm) het deeg in het midden licht aandrukken.

  4. Stap 4

    Snijd het deeg in vieren vanaf de rand tot een aantal centimeters van het midden. Snijd elk kwart op dezelfde wijze nogmaals drie keer, zodat elk kwart uit vier stroken bestaat.

  5. Stap 5

    Pak het uiteinde van een strook en draai deze linksom. Draai de volgende strook rechtsom, enz. Zo ontstaat de vorm van een ster.

  6. Stap 6

    Bestrijk het deeg met geklutst ei en bak de plaattaart in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin.

Tip

Tip met verstand: de overige stukken deeg halveren, in vorm brengen, met ei bestrijken en meebakken. Naar voorkeur kun je het deeg ook vullen met donkere jam/ chocoladepasta en geraspte noten.

 

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.