
Recept: Asperge Flammkuchen
met mierikswortel
0 Bewertungen
- ca. 12 - 15 min.
- 250⁰ C
- 230⁰ C
- ca. 25 min.
Ingrediënten Voor 1 Flammkuchen
- 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- 20 groene asperges, onderste stukje afgesneden
- 150 g achterham, in kleine stukjes gesneden
- 125 g crème fraîche
- 50 g mierikswortel, geraspt
- Zout en peper gemalen
Gemaakt met


Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 250⁰ C boven-/ onderwarmte voorverwarmen.
-
Stap 2
De asperges blancheren (voorkoken) en daarna in ijswater laten afkoelen.
-
Stap 3
Meng de crème fraîche met de mierikswortel.
-
Stap 4
Het deeg direct uit de koelkast gebruiken. Rol het deeg met het meegerolde bakpapier af op de bakplaat, bestrijk het deeg met het crème fraîche mengsel tot ca. 1 cm aan de rand.
-
Stap 5
Verdeel de ham en de asperges over het mengsel en kruid het naar smaak met peper en zout.
-
Stap 6
Bak de Flammkuchen in het midden van de oven in 12 - 15 min. goudbruin af.
Tip
Tip:
In plaats van groene asperges kun je ook heel goed witte asperges gebruiken.