Bladerdeegstruedel Tante Fanny

Bladerdeegstrüdel

met drie soorten fruit
0 / 5
(0 Beoordelingen)
vegan label
  • ca. 20 min.
  • 220° C
  • 210° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270g
  • 1 kleine appel, zonder klokhuis, in blokjes gesneden
  • 1 peer, zonder klokhuis, in blokjes gesneden
  • 1 perzik, zonder pit, in blokjes gesneden
  • 2 tl suiker
  • 3 mespunt kaneel
  • 3 el jam naar keuze
  • 3-6 el noten naar keuze, fijngehakt
  • Wat vloeibare margarine om te besmeren
  • Wat poedersuiker voor decoratie
  • Wat noten naar keuze voor decoratie
Bladerdeegstrüdel

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220⁰ C. (boven/onderwarmte) voorverwarmen. Deeg volgens verpakkingsvoorschrift voorbereiden.

  2. Stap 2

    Elke fruitsoort met een derde van de overige ingrediënten vermengen. Zo ontstaan drie verschillende vullingen.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier op een bakblik uitrollen en in drie gelijke stroken snijden.

  4. Stap 4

    Elke strook in het midden met de verschillende vullingen (appel/peer/perzik) beleggen. Een zijde dichtklappen, met margarine bestrijken en de andere zijde daar overheen klappen.

  5. Stap 5

    Bestrijk de strüdels volledig met margarine en maak met een mes diagonaal inkepingen van 2 cm. In de oven op het middelste rek in ca. 20 min. goudbruin bakken.

Tipp

Tip met kliekjes: afhankelijk van het seizoen kunt u voor dit recept ook kersen, abrikozen of pruimen gebruiken voor dit recept. In plaats van jam kunt u ook heel goed honing of ahornsiroop gebruiken.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.