
Recept: Broccoli kaasflappen
Knapperige, hartige pakketjes boordevol broccoli en smeltende kaas, simpel om te maken en een feestje om op tafel te zetten. Lekker als borrelhapje, voorgerecht of bijgerecht.
- ca. 15-20 Min.
- 220°C
- 200°C
- ca. 20 min
Ingrediënten Voor ongeveer 8 Broccoli kaasflappen:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 120 g broccoli, in kleine roosjes gesneden en geblancheerd
- 30 g bergkaas (of andere Franse kaas), geraspt
- 1 ei gesplit
- 125 g crème fraîche
- 2 el sesamzaad
Naar wens op smaak brengen met:
- Zout, peper en paprikapoeder

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Stap 2
Rol het deeg met bakpapier uit en snijd in 8 rechthoeken van ca. 12 × 10 cm.
-
Stap 3
Meng de crème fraîche met het eigeel en de bergkaas. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
-
Stap 4
Schep op elk deeglapje 1 eetlepel van het kaasmengsel en verdeel er wat broccoli over.
-
Stap 5
Vouw de lapjes dicht tot pakketjes en druk de randen goed aan. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Stap 6
Bestrijk de pakketjes met het eiwit en bestrooi met sesamzaad.
-
Stap 7
Bak in ca. 15-20 minuten goudbruin op de op één na onderste richel van de oven.
Lekker met een frisse dip van zure room, citroensap, knoflook, zout en peper.