 
            
                        Chocoladetaart
 
            - 15 + 10 min.
- 210° C + 160° C
- 200° C
- ca. 20 - 25 min
Ingrediënten:
voor 1 taartvorm met een diameter van 24 cm:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 160 g melk
- 250 g crème fraîche
- 100 g kristalsuiker
- 400 g gehakte pure chocolade (couverture)
- 8 eierdooiers
 
                            Bereidingswijze
- 
            Stap 1Verwarm de oven voor op 210° C boven-/onderverwarming.Bereid het deeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
- 
            Stap 2Rol het bladerdeeg met het opgerolde bakpapier in de taartvorm uit, druk het vast en prik er gaatjes in met een vork.Bak het in het midden van de oven in ca. 15 min goudbruin en laat het kort rusten. 
- 
            Stap 3Kook de melk, crème fraîche en kristalsuiker op voor de vulling en roer de chocolade vervolgens in het mengsel. Roer het glad, voeg de eierdooiers toe en roer opnieuw. 
- 
            Stap 4Verdeel de vulling op het bladerdeeg en bak het geheel 10 min met 160° C in het midden van de oven. Laat het afkoelen zodat de crème stolt. Nu kunt u de taart snijden en serveren. 
Tip: het eiwit kan met suiker heel goed tot schuim worden geklopt en als decoratie dienen.
 
                 
                    		 
                    		 
                    		