Chocoladetaart Tante Fanny

Chocoladetaart

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
3.7 / 5
3 Bewertungen
vegetarisch recept
  • 15 + 10 min.
  • 210° C + 160° C
  • 200° C
  • ca. 20 - 25 min

Ingrediënten:

voor 1 taartvorm met een diameter van 24 cm:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 210° C boven-/onderverwarming.Bereid het deeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Stap 2

    Rol het bladerdeeg met het opgerolde bakpapier in de taartvorm uit, druk het vast en prik er gaatjes in met een vork.Bak het in het midden van de oven in ca. 15 min goudbruin en laat het kort rusten.

  3. Stap 3

    Kook de melk, crème fraîche en kristalsuiker op voor de vulling en roer de chocolade vervolgens in het mengsel. Roer het glad, voeg de eierdooiers toe en roer opnieuw.

  4. Stap 4

    Verdeel de vulling op het bladerdeeg en bak het geheel 10 min met 160° C in het midden van de oven. Laat het afkoelen zodat de crème stolt. Nu kunt u de taart snijden en serveren.

Tip

Tip: het eiwit kan met suiker heel goed tot schuim worden geklopt en als decoratie dienen.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.