Galette met vijgen en gekakarmeliseerde ui

Recept: Galette met vijgen en gekarameliseerde uien

en gekarameliseerde ui
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4 / 5
1 Beoordeling
  • ca. 30 min.
  • 200⁰ C
  • 180⁰ C
  • ca. 40 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 1 el boter
  • 3 uien, in halve ringen gesneden
  • 1/2 tl tijm, blaadjes
  • snuf kristalsuiker
  • snuf zout
  • 3 el mascarpone, op kamertemperatuur
  • 4 el gorgonzola, op kamertemperatuur
  • 200 g vijgen, in kwarten gesneden
  • 1 ei, geklutst
  • 40 g walnoten
  • 1 el balsamico azijn

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De oven op 200⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.

  2. Stap 2

    De boter in een pan smelten en de uien, tijm, suiker en het zout toevoegen. Op laag vuur ca. 30 min. laten karamelliseren.

  3. Stap 3

    De mascarpone met 3 el gorgonzola mengen tot een egale massa.

  4. Stap 4

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Ca. 3 cm. van de randen vrij houden. Het deeg met het kaasmengsel besmeren en de gekaramelliseerde uien en vijgen hierover verdelen.

  5. Stap 5

    De rand van het deeg over de vijgen naar binnen vouwen en het deeg bestrijken met ei.

  6. Stap 6

    De taart onderin de oven in ca. 30 min. afbakken en 15 min. voor het einde van de baktijd 1 el gorgonzola en de walnoten over de taart strooien.

  7. Stap 7

    De taart besprenkelen met balsamico na het bakken.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.