Citroentaart met frambozen Tante Fanny

Citroentaart met frambozen

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4 / 5
1 Bewertung
vegetarisch recept
  • ca. 55 min.
  • 180° C
  • 170° C
  • ca. 30 min.

Ingrediënten  1 quichevorm Ø ca. 24 cm:

  • 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
  • Sap van 2 citroenen en 1 sinaasappel
  • 250 g crème fraîche
  • 100 g poedersuiker
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 1 Snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • boter voor het invetten van de vorm
  • 500 g r. gedroogde linzen voor het blindbakken van de bodem

Voor de garnering:

  • 100 g frambozen
  • 2 el kandijsuiker
  • 5 blaadje munt
vers quiche- en taartdeeg

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Haal het quichedeeg 15 min. voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180° C. boven-/onderwarmte en bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking.

  2. Stap 2

    Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm. (als je de vorm invet kun je het ook zonder bakpapier in de vorm leggen). Versterk de rand met het overgebleven deeg. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.

  3. Stap 3

    Leg het bakpapier in de vorm op het deeg en leg hier de gedroogde linzen op. Bak de taartbodem onderin de oven op 200° C in ca. 25 min. goudbruin. Haal de linzen van de taartbodem en laat de bodem afkoelen.

  4. Stap 4

    Meng het sap van de citroen en sinaasappel, Crème Fraîche, poedersuiker, ei, eidooier, zout en vanillesuiker en giet de vulling over de taartbodem.

  5. Stap 5

    Bak de taart op 180° C. in ca. 30 min. tot de vulling stolt.

  6. Stap 6

    De afgekoelde taart beleggen met frambozen, munt en kandijsuiker.

Tip

Tip: Een verfrissende garnituur maak je door de kandijsuiker te mengen met de mint (in de staafmixer).
De frambozen kun je vervangen door een ander seizoensfruit.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.