Citrusvuchten-met-bladerdeegsterren-Tante-Fanny

Recept: citrusvruchten met bladerdeegsterren

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Beoordeling
vegan label

Bent je op zoek naar een eenvoudig maar ongewoon dessert voor de feesttafel? We serveren onze gasten een bijzonder aromatisch kerstdessert dat ook nog eens vegan is: citrusvruchten op pittige siroop. Gegarneerd met bladerdeegsterren, wordt dit gerecht een visueel en smaak hoogtepunt.

  • ca. 30 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • 10 - 15 min.

Ingrediënten voor 4 citrusvruchten desserts met bladerdeegsterren

  • 250 ml sinaasappelsap
  • 50 g suiker
  • 1 vanillestokje, merg uigeraspt
  • 2 steranijs
  • 5 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 2 el maizena
  • een scheutje Grand Marnier of water
  • 1 sinaasappel, geschilt, in partjes
  • 2 mandarijnen, geschilt, in partjes
  • 1 roze grapefruit, geschild, in partjes
  • 1 witte grapefruit, geschild, in partjes
  • optioneel: 4 bolletjes sorbetijs

Bladerdeegsterren met vanillesuiker

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Breng het sinaasappelsap met suiker, vanillemerg en stokje, steranijs, kruidnagel en kaneel in een pan aan de kook. Meng de maizene met Grand Marnier of water tot een gladde massa, gebruik het om het kokende sap in te dikken en laat 2 minuten sudderen terwijl je roert. Haal de pan van het fornuis.

  2. Stap 2

    Verwarm de oven voor op 200°C boven-en onderkant. Haal het bladerdeeg ongeveer 10 minuten voor de verwerking uit de koelkast.

  3. Stap 3

    Deeg direct met het meegerolde bakpapier uitrollen op de bakplaat. Bestrooi het deeg met vanillesuiker.

  4. Stap 4

    Steek met stervormige uitsteekvormpjes sterren van verschillende grootte uit het deeg. Bak het deeg in het midden van de oven in 10-15 minuten goudbruin.

  5. Stap 5

    Haal de kruiden uit het sinaasapelsapmengsel. Meng het warme sap met de stukjes citrus en verdeel dit over 4 dessertglazen.

  6. Stap 6

    Voeg eventueel 1 bolletje ijs of sorbet toe aan elk van de dessertglazen en garneer met de bladerdeegsterren.

Tipp

Onbehandelde sinaasappels kunnen worden geraspt voordat ze worden gepeld. Dit kun je met de vanillesuiker over het bladerdeeg smeren of drogen in de restwarmte van de oven en daarna mengen met suiker.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.