Tompouce taart

Recept: Tompouce taart

0 / 5
(0 Beoordelingen)
vega logo
  • ca. 25 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 25 min.

Ingrediënten Bron: Rutger Bakt voor Tante Fanny

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.

  2. Stap 2

    Rol het deeg met bakpapier uit op een bakplaat en snijd het deeg in de breedte doormidden. Prik met een vork om de paar centimeter in.

  3. Stap 3

    Bak het deeg 8 min. in de oven Verlaag vervolgens de oventemperatuur naar 180° C en leg een metalen (taart- of oven)rooster op het deeg. Druk hiermee het deeg naar beneden en laat het rooster erop liggen.

  4. Stap 4

    Bak het deeg met her rooster nog 13 - 18 min. goudbruin. Verwijder hierna het rooster en laat het deeg afkoelen.

  5. Stap 5

    Klop de banketbakkersroom los en verdeel met behulp van een spuitzak over 1 plak bladerdeeg.

  6. Stap 6

    Klop de slagroom met de suiker en de slagroomverseviger stijf op en doe deze ook in een spuitzak.

  7. Stap 7

    Verdeel de slagroom over de banketbakkersroom maar houd een beetje over voor de garnering op de taart. Bedek de slagroom met de andere plak bladerdeeg.

  8. Stap 8

    Pureer de frambozen met een vork en druk ze door een fijne zeef. Weeg 35 g van de frambozenmoes af en doe dit in een steelpan. Voeg de poedersuiker toe en meng tot een glazuur. Verwarm al roerend tot lauwwarm.

  9. Stap 9

    Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met het glazuur en laat stevig worden. Decoreer de tompoucetaart met de overgebleven slagroom.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.