Recept - Poolse Paszteciki z ciasta francuskiego - vers bladerdeeg - Tante Fanny

Recept: Poolse Paszteciki z ciasta francuskiego

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Beoordelingen

Dit zijn bladerdeeg snacks met een twist. De zuurkool combineert perfect met de ui, champignons en het gehakt. Komijn zorgt voor het specifieke smaakaccent.

  • ca. 20 min.
  • 200°C
  • 180°C
  • ca. 30 min.

Ingrediënten Voor 24 Poolse Paszteciki z ciasta francuskiego:

  • 1 rol pak Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
  • 1 kleine ui fijngehakt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 el boter
  • 120 gr champignons in kleine stukjes gesneden
  • 120 gr gemengd gehakt
  • 100 gr zuurkool uitgelekt en fijngehakt
  • 1/2 bos Peterselie fijngehakt
  • 1 losgeklopt ei
  • 2 tl Komijn
  • Gemalen zout en peper

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Fruit de ui en knoflook kort in boter, voeg champignons en gehakt toe, breng stevig op smaak met zout en peper en bak 10 minuten. Voeg dan zuurkool en peterselie toe en laat afkoelen.

  2. Stap 2

    Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Stap 3

    Rol het deeg met het opgerolde bakpapier direct uit op het bakblik en verdeel één keer verticaal, één keer horizontaal, dan zijn er 4 deegplakken.

  4. Stap 4

    Leg 1/4 van de vulling aan de lange zijde van iedere deegplak. Bestrijk het deeg naast de vulling met opgeklopt ei en rol het deeg vanaf de vulling strak op (als kleine strudels) met de naad naar onderen.

  5. Stap 5

    Verdeel iedere deegrol in 6 stukken, bestrijk ze met ei en bestrooi met komijn.

  6. Stap 6

    Schuif het bakblik in het midden van de oven en bak de Paszteciki in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Tip

Traditioneel eet je de Poolse Paszteciki met rode bietensoep!

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.