
Recept: Vegetarische Paasquiche
Ben je op zoek naar een eenvoudig receptidee voor Pasen? Probeer dan zeker ons recept voor een vegetarische paasquiche! Met onze verse quiche- & taartdeeg, verse wortelen, radijsjes en lente-uitjes wordt jouw quiche de ster van de paasbrunch.
- ca. 55 Min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 25 Min.
Ingrediënten Voor 1 vegetarische Paasquiche:
- 1 rol Tante Fanny vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- 250 g zure room
- 7 eieren (M)
- 1 bosje verse dille
- 2 lente uitjes in ringen gesneden
- 150 g kleine wortels, in de lengte gehalveerd en geblancheerd
- 100 g diepvrieserwten
- 150 g radijsjes, gehalveerd
- Een beetje boter om in te vetten
- zout, peter en versgemalen nootmuskaat

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Vet een quichevorm (ø 26 cm) in met boter. Rol het deeg met het bijgeleverde bakpapier uit en leg het zonder papier in de vorm. Versterk de rand met het overhangende deeg. Bedek de deegbodem met het bakpapier en verzwaar met bakbonen.
-
Stap 3
Bak de bodem ongeveer 25 minuten blind op het rooster op de onderste richel van de oven.
-
Stap 4
Meng voor de vulling de zure room, 4 eieren en een halve bos dille met een staafmixer en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
-
Stap 5
Verdeel de radijsjes, lente-uitjes, erwten en wortelen over de voorgebakken bodem en giet de vulling eroverheen. Maak met een lepel drie kuiltjes in de vulling.
-
Stap 6
Bak de quiche opnieuw ongeveer 30 minuten. Maak 10 minuten voor het einde van de baktijd de kuiltjes opnieuw iets dieper met een eetlepel en breek in elk kuiltje een ei. Bak verder totdat de eieren volledig gestold zijn.
-
Stap 7
Garneer met de resterende dille en serveer lauwwarm.