Recept: zoete bladerdeeghapjes met room en vruchten - Tante Fanny

Recept: zoete bladerdeeghapjes

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung
  • ca. 15 - 20 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 25 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 200 g kwark, naturel
  • 1 ei, alleen het eigeel
  • 30 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 10 g maizena
  • 1/2 citroen, sap uitgeperst
  • een snufje zout
  • 1 ei, geklutst, om te bestrijken
  • diverse verse vruchten voor decoratie
  • Poedersuiker om te bestrooien

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast.

  2. Stap 2

    Kwark, eidooier, suiker, vanillesuiker, maizena, citroensap en een snufje zout mengen.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen op de bakplaat en in 12 gelijke stukken snijden. Je kunt kiezen uit de volgende manieren van vouwen:

  4. Stap 4

    Voor het figuur met de braam: een lepel kwarkvulling in het midden van het deeg scheppen en alle hoeken over het deeg heenslaan en licht aandrukken.

  5. Stap 5

    Voor het figuur met de aardbei: de twee tegenoverliggende hoeken aan de rand 0,5 cm vanaf de hoek insnijden. De 'uitgesneden' hoeken over de vulling naar de andere kant heenslaan, zodat ze precies op elkaar passen. In het midden een lepel kwarkvulling scheppen.

  6. Stap 6

    Voor het figuur met de perzik: diagonaal een schepje kwakvulling scheppen. De 2 andere vrije hoeken naar elkaar toeslaan en aandrukken.

  7. Stap 7

    Voor de windmolen: vanaf de hoeken naar het midden toe het deeg 3 cm insnijden. In het midden van het deeg een schep kwarkvulling scheppen. Iedere vrij driehoek, de onderkant naar het midden vouwen zodat er een windmolen ontstaat.

  8. Stap 8

    De bladerdeeghapjes met ei bestrijken.

  9. Stap 9

    In het midden van de oven in ca. 15 - 20 min. goudbruin bakken.

  10. Stap 10

    Uit de oven kort laten afkoelen en versieren met vers fruit en poedersuiker.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.