
Recept: Pizza prosciutto
met ei
0 Bewertungen
Een interessante combinatie! Pizza met prosciutto en ei. Gegarneerd met verse basilicum, is het een smakelijke afwisseling van de klassieke pizza variant.
- 15-20 min.
- 230° C
- 210° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Voor 1 Pizza prosciutto met ei
- 1 rol Tante Fanny Vers pizzadeeg extra dik 550 g
- 150 ml tomatensaus
- 4 plakjes Prosciutto
- 1 gekookt ei in plakjes gesneden
- 1 el groene kappertjes
- 50 gr Parmezaan geraspt
- basilicumblaadjes ter garnering
- olijfolie om te besprenkelen
Gemaakt met

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210° C hete lucht.
-
Stap 2
Verwerk het deeg direct uit de koelkast en rol het met het opgerolde bakpapier direct uit op de bakplaat.
-
Stap 3
Bestrijk het deeg met tomatensaus, bedek met kappertjes en bestrooi met Parmezaanse kaas.
-
Stap 4
Bak in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin. Garneer na het bakken met Parmezaanse kaas, ei en basilicum. Besprenkel met olijfolie.
Tip
De Parmezaanse kaas kun je ook vervangen voor andere geraspte kaas.