
Recept: Pizza prosciutto
Een interessante combinatie! Pizza met prosciutto en ei. Gegarneerd met verse basilicum, is het een smakelijke afwisseling van de klassieke pizza variant. De combinatie van de zoute prosciutto, de pittige rucola en de romige mozzarella op een knapperige pizzabodem kunnen we omschrijven als de perfecte zomermaaltijd. Met Tante Fanny’s vers deeg voor pizza wordt het maken van deze pizza een fluitje van een cent. Hier is hoe je het doet:
- 15-20 min.
- 230° C
- 210° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Voor 1 Pizza prosciutto met ei
- 1 rol Tante Fanny Vers pizzadeeg extra dik 550 g
- 150 ml tomatensaus
- 4 plakjes Prosciutto
- 1 gekookt ei in plakjes gesneden
- 1 el groene kappertjes
- 50 gr Parmezaan geraspt
- basilicumblaadjes ter garnering
- olijfolie om te besprenkelen

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210° C hete lucht.
-
Stap 2
Verwerk het deeg direct uit de koelkast en rol het met het opgerolde bakpapier direct uit op de bakplaat.
-
Stap 3
Bestrijk het deeg met tomatensaus, bedek met kappertjes en bestrooi met Parmezaanse kaas.
-
Stap 4
Bak in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin. Garneer na het bakken met Parmezaanse kaas, ei en basilicum. Besprenkel met olijfolie.
De Parmezaanse kaas kun je ook vervangen voor andere geraspte kaas.