Vlechtstrudel met zalm

Recept: Vlechtstrudel met zalm

en spinazie
5 / 5
(1 Beoordeling)
  • 20-25 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el Olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 250 g bladspinazie
  • 200 g gerookte zalm, in kleine stukken gesneden
  • zout en peper naar smaak
  • een ei om te bestrijken
vlechtstrudel zalm

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.

  2. Stap 2

    Fruit de ui in olie, voeg knoflook en spinazie toe en breng op smaak met zout en peper.

  3. Stap 3

    Laat het mengsel afkoelen en meng met de gerookte zalm.

  4. Stap 4

    Rol het bladerdeeg uit en snijd de deegranden links en rechts in met een deegkaart of mes op een afstand van 1,5 cm, 8 cm diep.

  5. Stap 5

    Verdeel het spinaziemengsel over het midden van het bladerdeeg. Draai de stroken afwisselend links en rechts over elkaar en bestrijk met ei.

  6. Stap 6

    Bak de strudel in 20-25 min. goudbruin af.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.