Zoete pizza met mascarpone en aardbeien

Recept: Zoete aardbeien pizza met mascarpone

en aardbeienjam
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
3 / 5
1 Bewertung
vegetarisch recept
  • ca. 20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
  • 500 g mascarpone
  • 100 ml room
  • 3 el kristalsuiker
  • 1 vanillestokje, het merg eruit geschraapt
  • 2-3 el aardbeienjam
  • 2 el water
  • 300 g aardbeien, gehalveerd
  • paar takjes verse munt, ter garnering

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken. Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op het bakblik uitrollen.

  2. Stap 2

    Prik met een vork wat gaatjes in het pizzadeeg en bak de bodem onderin de oven in 20 min. goudbruin en krokant.

  3. Stap 3

    De mascarpone, room, het vanillemerg en de suiker in een kom mixen tot een glanzende, romige massa. De pizzabodem bestrijken met de crème als deze afgekoeld is.

  4. Stap 4

    De jam met het water verwarmen in een steelpannetje en de aardbeien bestrijken met deze siroop. De aardbeien over de pizza verdelen en nog wat siroop erover druppen. Met de blaadjes munt garneren.

  5. Stap 5

    De pizza in de 'gewenste' vorm snijden en serveren.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.