Spinaziebloem Tante Fanny

Spinaziebloem

0 / 5
(0 Beoordelingen)
vegan label
  • ca. 25 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 30 min.

Ingrediënten voor 1 bloem:

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 2 knoflooktenen, gepeld en fijngehakt
  • 1 el Olijfolie
  • 450 g bladspinazie, geblancheerd, uitgelekt en fijngesneden
  • 150 g tofu, gerookt en fijngesneden
  • 50 g veganistische kaas, fijngesneden
  • Zout en peper gemalen
  • 1 msp nootmuskaat, gemalen
  • Een beetje bloem om te bestuiven
vegan spinaziebloem

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 200° C boven-/onderwamte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.

  2. Stap 2

    Fruit de knoflook aan in olie en meng met de rest van de ingrediënten.

  3. Stap 3

    Rol het eerste deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uit.

  4. Stap 4

    Plaats de helft van het spinaziemengsel midden op het deeg. Met de tweede helft rondom een ring vormen, zodat tot aan het midden en tot de rand evenveel ruimte overblijft.

  5. Stap 5

    Rol het tweede deeg uit en plaats dit zonder bakpapier bovenop het andere deeg. Druk aan tussen het spinaziemengsel en aan de rand.

  6. Stap 6

    Het deeg om de ca. 4 cm. vanaf de buitenrand insnijden tot aan het begin van de massa. Daarna ieder ingesneden deegstuk een keer draaien.

  7. Stap 7

    In het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin bakken.

Tipp

Tip:

Serveer bij de spinaziebloem een warme tomatensalade. De bloem kan ook gevuld worden met bijvoorbeeld snijbiet en kleine stukjes gekookte aardappel.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.