Vegan kerstgebraad met soya en groenten - Tante Fanny

Recept: vegan kerstgebraad met soya en groenten

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Beoordelingen
vegan label

Vegan kerstgebraad! Dit plantaardige kerstgebraad in een bladerdeeglaag is het perfecte hoofdgerecht voor je kerstmenu en zal gegarandeerd bij elk gezinslid in de smaak vallen.

  • ca. 30 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 30 min.

Ingrediënten Voor 1 vegan kerstgebraad met soya en groenten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 100 g champignons, in kwarten gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 knoflookteentjes geperst
  • 50 ml soyasaus
  • 250 ml water
  • 100 g stukjes soya of vegan vleesvervangers
  • 2 kleine voorgekookte rode bietjes, in fijne blokjes gesneden
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • een beetje olie om in te bakken
  • Peper, gemalen

Voor de salade

  • 1/2 rodekool, fijngesneden
  • 40 ml appelazijn
  • 100 ml walnootolie
  • 2 sinaasappels, in partjes snijden zonder het vliesje
  • 1/2 bosje peteselie, grof gesneden
  • Zout en peper gemalen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Bak voor de vulling de champignons, ui en knoflook in een pan met een beetje olie. Voeg de sojasaus en water toe en kook één keer. Doe de stukjes soya, bieten en peterselie in een kom en giet het mengsel voor de vulling erover. Breng het mengsel op smaak met peper en laat het 30 minuten rusten en af en toe roeren.

  2. Stap 2

    Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en haal het deeg ca. 10 minuten voor gebruik uit de koelkast. Laat het mengsel voor de vulling in een zeef uitdruipen.

  3. Stap 3

    Deeg direct met het meegerolde bakpapier uitrollen op de bakplaat. De vulling over het bladerdeeg verdelen, hierbij een rand van ca. 5 cm vrijhouden. De deegranden met water bestrijken.

  4. Stap 4

    De uiteinden links en recht over de vulling vouwen en nogmaals met het vocht bestrijken. Daarna de strudel oprollen en met de naad naar beneden draaien.

  5. Stap 5

    De strudel onderin de oven in ca. 30 min. goudbruin afbakken.

  6. Stap 6

    Roer ondertussen rode kool lichtjes door met azijn en olie en breng op smaak met zout en peper. Voeg de sinaasappelpartjes en peterselie aan de salade toe en meng goed. Verdeel wat van de salade over de borden en voeg na het bakken een stukje gesneden kerstgebraad toe.

Tipp

de salade kun je gemakkelijk een dag van te voren maken.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.