bladerdeeg wortels

Vegan paasbrunch organiseren? 4 smakelijke recepten

Van Tante Fanny

Lentekriebels! Pasen staat weer voor de deur en dat betekent lekker brunchen met familie en vrienden. Maar wat als iemand van je gezelschap vegan is of dat je zelf vegan bent? Geen zorgen, een feestelijke paasbrunch zonder dierlijke producten is makkelijker dan je denkt! Van zoete cronuts en appel stengels tot hartige avocado hapjes en pizza snacks, in dit artikel vind je alle inspiratie voor een heerlijke vegan paasbrunch. 

Met vegan deegwaren maak jij de lekkerste brunch

Deegwaren zijn een veelgebruikt ingrediënt bij een vegan paasbrunch. Ze kunnen op verschillende manieren worden gebruikt voor zowel hartige als zoete gerechten. Er zijn talloze verse deegsoorten beschikbaar, zoals bladerdeeg en deeg voor quiches en taarten en nog veel meer. En bij Tante Fanny zijn al deze degen vegan! Een goede basis dus voor verschillende vegan hapjes. Hieronder vind je smakelijke recepten met deegwaren voor je vegan paasbrunch.

Recept - Zoete Paashaas - vers gistdeeg - Tante Fanny

 

Vegan paasbrunch recepten

1. Krokante chocolade cronuts

De krokante chocolade cronut is een heerlijk recept voor de zoetekauwen onder ons. Dit vegan paasbrunch hapje lijkt qua vorm op een donut, maar is gemaakt van bladerdeeg waardoor het lekker knapperig en krokant is. Daar komt de naam cronut dan ook vandaan! Het enige wat je nodig hebt, is bladerdeeg, suiker, chocolade, amandelstukjes en een airfryer. Smullen maar!

Vegan chocolade cronuts

2. bladerdeegstengels met appel

Bladerdeegstengels met appel zijn geschikt voor het ontbijt en de lunch, maar ook zeker als hapje voor een vegan paasbrunch. Wat zit er in? Geraspte appel, citroensap, vanillesuiker, rozijnen, havermelk en havervlokken. En dat dan allemaal samen in een getwiste bladerdeegstengel.

Vegan bladerdeegstengels met appel

3. Vegan avocado bladerdeeghapjes

Een vegan paasbrunch is natuurlijk niet compleet zonder hartige recepten. We beginnen met een overheerlijk avocado hapje. Dit recept maak je op basis van vers bladerdeeg, waarin je verse koriander, paprika, avocado en hummus toevoegt. Wedden dat iedereen weg is van dit unieke vegan paasbrunch recept?

Recept: Vegan avocado bladerdeeghapjes met vers bladerdeeg op rol - Tante Fanny

4. Vegan pizzasnacks

Ook deze pizzasnacks zijn vegan en een heerlijke toevoeging aan een vegan paasbrunch. Je maakt de snacks door kleine rondjes te snijden uit ons verse pizzadeeg, deze te vullen met een zelfgemaakte tomatenvulling en de snack vervolgens rijkelijk te bestrooien met vegan kaas. 10 minuten in de oven en dit feestelijke hapje is klaar om geserveerd te worden!

Pizzasnack vegan Tante Fanny

Smakelijke en makkelijke vegan paasbrunch recepten

Zoals je ziet, zijn er ontzettend veel vegan recepten die je kunt maken wanneer je een paasbrunch organiseert. Van zoete krokante chocolade cronuts tot hartige bladerdeeghapjes met avocado en gedroogde tomaten – er is voor elk wat wils. Ook niet-vegans zullen hun vingers bij deze hapjes aflikken. Met deze recepten kun je dus met gemak én zonder te veel ingrediënten te moeten kopen een smakelijke vegan paasbrunch organiseren. Reken maar dat je op deze manier voor weinig moeite en uitgaven indruk zal maken op je familie en vrienden én waarmee je rekening houdt met de veganisten in het gezelschap. Ontdek ook onze favoriete Pasen bladerdeeghapjes voor een volledige paasbrunch