Pizza-Tante-Fanny-Door-Aline-Bouma-6

Recept: Vegan pizza met pesto en courgette

4.3 / 5
(3 Beoordelingen)
vegan label
  • ca. 20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 30 min.

Ingrediënten Gemaakt voor Tante Fanny door De Groene Meisjes

  • 1 rol Tante Fanny pizzadeeg 400 g
  • 1 courgette in dunne schijfjes
  • 2 zoete uien, in ringen
  • aguavesiroop
  • peper naar smaak
  • geroosterde pijnboompitten voor de garnering
  • een beetje olijfolie
  • Voor de pesto

    • 1 plantje basilicum
    • 2 teentjes knoflook
    • Het sap van 1 citroen
    • 4 el Olijfolie
    • 2 el edelgistvlokken
    • 50 g pijnboompitten
    • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Bak de uien met een beetje olijfolie en een scheutje aguavesiroop. Het kan best even duren voordat de uien karameliseren. Voeg eventueel een beetje water om verbranden te voorkomen.

  2. Stap 2

    Meng alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine of blender. Voor iets zoeter voeg je wat meer agave toe, voor een zuurtje wat citroensap.

  3. Stap 3

    Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken. Met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen.

  4. Stap 4

    Smeer de pizza in met de pesto en beleg met de plakjes courgette. Verdeel vervolgens de gebakken uien over de pizza.

  5. Stap 5

    Bak de pizza af in ca. 15-20 min. Garneer de pizza na het bakken met de geroosterde pijnboompitten en wat rucola.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.