
Recept: Vegan avocado bladerdeeghapjes
met paprika
7 Bewertungen

- ca. 20 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 12 hapjes:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 1 bakje humus
- 1 rijpe avocado, geschild en in kleine stukjes gesneden
- 1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
- Paar druppels citroensap
- 1/2 bosje verse koriander, fijngesneden
- 1 tl paprikapoeder
- Zout en peper gemalen
- Olijfolie
Gemaakt met

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en met een mes of pizzasnijder in 12 gelijke vierkantjes snijden.
-
Stap 3
Muffinvorm invetten, leg hier de 12 vierkantjes in met de puntjes omhoog. Druk het deeg aan, zodat er ruimte ontstaat voor de vulling.
-
Stap 4
Vul de bakjes met 1 eetlepel humus, paprika en avocado. Breng op smaak met citroensap, olijfolie, paprikapoeder, peper en zout
-
Stap 5
Bestrijk de uitstekende randjes deeg met olijfolie.
-
Stap 6
Bladerdeeghapjes in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin bakken.
-
Stap 7
Na het bakken bestrooien met de verse koriander.