Recept: Vegan avocado bladerdeeghapjes met vers bladerdeeg op rol - Tante Fanny

Recept: Vegan avocado bladerdeeghapjes

met paprika
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
3 / 5
2 Bewertungen
vegan recept
  • ca. 20 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Voor 12 hapjes:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 1 bakje humus
  • 1 rijpe avocado, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
  • Paar druppels citroensap
  • 1/2 bosje verse koriander, fijngesneden
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en peper gemalen
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en met een mes of pizzasnijder in 12 gelijke vierkantjes snijden.

  3. Stap 3

    Muffinvorm invetten, leg hier de 12 vierkantjes in met de puntjes omhoog. Druk het deeg aan, zodat er ruimte ontstaat voor de vulling.

  4. Stap 4

    Vul de bakjes met 1 eetlepel humus, paprika en avocado. Breng op smaak met citroensap, olijfolie, paprikapoeder, peper en zout

  5. Stap 5

    Bestrijk de uitstekende randjes deeg met olijfolie.

  6. Stap 6

    Bladerdeeghapjes in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin bakken.

  7. Stap 7

    Na het bakken bestrooien met de verse koriander.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.