Pizzabrood met paprika en courgette

Recept: Vegan pizzavlecht

met gegrilde paprika en courgette
4 / 5
(1 Beoordeling)
vegan label
  • ca. 30 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
  • 200 g ingelegde gegrilde paprika
  • 6 salieblaadjes, fijngehakt
  • 1 kleine courgette, in dunne reepjes
  • 8 stuks babymais
  • peper naar smaak
  • wat zout naar smaak, eventueel zout met een smaakje
  • pompoenpitten, gehakt om te bestrooien
vegan pizzavlecht

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200° C boven / onderwarmte en verwerk het deeg direct uit de koelkast.

  2. Stap 2

    Rol het deeg met het bakpapier uit en halveer het deeg over de lengte.

  3. Stap 3

    Bedek de bovenste helft van het deeg met paprika en salie en laat rondom een rand van ongeveer 2 cm vrij. Marineer courgettes en maïs met 2 eetlepels inlegolie en breng op smaak met zout en peper. Leg het mengsel op de onderste helft van het deeg en laat rondom een rand van ongeveer 2 cm vrij.

  4. Stap 4

    Rol beide degen van onderaf op. Druk de uiteinden tegen elkaar en draai de beide deegstrengen samen. Bestrijk ze met wat olie en bestrooi met pompoenpitten.

  5. Stap 5

    Bak de vlecht onderin de oven in ca. 30 min. af.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.