
Recept: Bloemenfocaccia
Ben je op zoek naar een origineel en smakelijk idee om jouw moeder op Moederdag in het zonnetje te zetten? Dan is deze prachtige bloemenboeket focaccia precies wat je zoekt! In plaats van een traditioneel boeket bloemen geef je dit jaar iets dat niet alleen mooi is om te zien, maar ook heerlijk om van te genieten. Deze creatieve focaccia wordt gemaakt met het verse pizzadeeg van Tante Fanny, wat zorgt voor een luchtige, krokante bodem vol smaak.
- ca. 15 Min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 20 Min.
Ingrediënten Voor 1 bloemenfocaccia:
- 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
- 1/8 prei, in dunne ringen gesneden
- 1/4 kleine courgette in plakjes en vervolgens in bloemen gesneden
- 1/2 kleine rode uit, in ringen gesneden
- 1/2 mini punt paprika, in ringen gesneden
- 3 cherrytomaten, in kwarten gesneden
- 3 takjes rozemarijn
- wat olijfolie om te besprenkelen

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en haal het deeg direct uit de koelkast.
-
Stap 2
Rol het deeg met het bijgeleverde bakpapier uit op een bakplaat en vouw het in het midden als een boek dicht.
-
Stap 3
Bestrijk het deeg met olijfolie en beleg het decoratief met de voorbereide ingrediënten, zodat er visueel een kleurrijk bloemenboeket ontstaat. Druk de ingrediënten lichtjes aan.
-
Stap 4
Bak de focaccia ongeveer 15 minuten op de onderste rij van de oven goudbruin.
Dek de focaccia tijdens het bakken eventueel af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de ingrediënten te donker worden.