Flammkuchen met aardappel en rode ui

Flammkuchen met aardappel

en rode ui
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
3 / 5
2 Beoordelingen
  • 15 - 20 min.
  • 220⁰ C
  • 200⁰ C
  • ca. 10 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 100 - 150 g aardappelen, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 125 g zure room
  • 1/2 rode ui, geschild en in ringen gesneden
  • Zout en peper gemalen
  • Wat verse marjolein, ter garnering
Flammkuchen met aardappel en rode ui

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier op het bakblik uitrollen. Vouw ca. 1 cm. van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.

  3. Stap 3

    Zure room tot aan de rand van het deeg bestrijken.

  4. Stap 4

    Met aardappel en rode ui gelijkmatig beleggen en met peper en zout bestrooien.

  5. Stap 5

    Onderin de oven in 15 - 20 min. knapperig bakken.

  6. Stap 6

    Voor het serveren met marjolein garneren.

Tipp

Tip: de rode ui kan ook vervangen worden door prei en lente-uitjes.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.