Flammkuchen met aardappel en rode ui

Flammkuchen met aardappel

en rode ui
3 / 5
(2 Beoordelingen)
  • 15 - 20 min.
  • 220⁰ C
  • 200⁰ C
  • ca. 10 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 100 - 150 g aardappelen, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 125 g zure room
  • 1/2 rode ui, geschild en in ringen gesneden
  • Zout en peper gemalen
  • Wat verse marjolein, ter garnering
Flammkuchen met aardappel en rode ui

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier op het bakblik uitrollen. Vouw ca. 1 cm. van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.

  3. Stap 3

    Zure room tot aan de rand van het deeg bestrijken.

  4. Stap 4

    Met aardappel en rode ui gelijkmatig beleggen en met peper en zout bestrooien.

  5. Stap 5

    Onderin de oven in 15 - 20 min. knapperig bakken.

  6. Stap 6

    Voor het serveren met marjolein garneren.

Tipp

Tip: de rode ui kan ook vervangen worden door prei en lente-uitjes.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.